12/07 Niels Skousen & Mellemblond

Niels Skousen & Mellemblond

Kom og oplev Niels Skousen & Mellemblond til Sommer i Haveselskabet ‘21!

Mielcke & Hurtigkarl gentager succesen og præsenterer, som én ud af 33 sommerkoncerter, Niels Skousen & Mellemblond. Glæd dig til en ægte intimkoncert-oplevelse i de skønneste omgivelser, midt på Frederiksberg, helt afskærmet fra byens larm. Vi opfordrer Jer til at komme i god tid og nyde Haveselskabets Have, stemningen inden koncerten og det lækre udvalg i baren. Mandag d. 12.07 indtager Niels Skousen & Mellemblond scenen, hvor vi byder dig velkommen til en skøn sommerdag i musikkens og madens tegn.

Niels Skousen: ”Han har hænderne dybt begravet i en rig poetisk åre – og det meste af det, han graver frem, er det rene guld”. Jacob Nielsen, Information. Samme medie har også kaldt Niels Skousen for ”et koryfæ”. Når Niels Skousen står på scenen bliver publikum inviteret med på en musikalsk rejse. Hans musikalske historier favner bredt med sin humoristiske, skarpe og til tider melankolske stemme og hans sange rammer os, der hvor vi gir os selv lov til at lade følelserne tale. Skousen har i kraft af sit virke og sin karriere opnået en toneangivende og anset position, og han fremtræder som en distingveret sangskriver og performer. Han bragede igennem i 1971 med det stadig mesterlige ”Herfra hvor vi sta?r” sammen med den evige Peter Ingemann og et solidt hold hippiemusikere. Nu, i et nyt årtusinde, er han blevet en eftertænksomt reflekterende vismand med kodeordene: Anfægtelse, sagtmodighed, harme, ømhed, undren, ydmyghed, raseri og den der møgbeskidte kærlighed, et hav af positioner og tilstande, der afslører sig sang for sang for lytteren, som tilmed vil kunne genkende sig selv i de fleste af dem. Det er langtidsholdbar poetisk folk-rock. Og det er labelbossen og musiker Nikolaj Nørlund (Pladeselskabet Auditorium), som har produceret de seneste albums med stor succes. Skousens har appel til nutidens lyttere og Skousen fa?r stor ros for hans turneer, der er garanter for et tidløst musikalsk udtryk. Udtryk som er præget af både pop- og rocktraditioner og en moderne nysgerrighed over for de vigtige detaljer. For Skousen forma?r herved også at bygge bro mellem 68-generationen og nutiden unge.

Mellemblond: Siden 2009 har den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen under navnet Mellemblond sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Det er i årenes løb blevet til fem Steppeulv-nomineringer, topplaceringer på mediernes årslister, airplay og anmelderros for både musikken og teksterne. Mellemblond kan noget særligt. Mellemblond debuterede i 2009 med den voldsomt anmelderroste Ude af mine hænder med undergrundshittet Ishånd. Efterfølgende udkom det ligeledes anerkendte ep-mellemspil Elastisk fra 2011 som hang sammen med Jesper Ravns musikfilm Mellemblond på Bellahøj, der havde premiere på CPH: DOX. Elastisk kastede desuden to P3- roterende singler af sig: Elastisk og Mørkt stof. I 2013 udkom Lysvågen, der blev nomineret til fem Steppeulve bl.a. årets album og årets tekstforfatter. Førstesinglen Et øje lå otte uger nummer et på Det elektriske barometer og anden singlen Swimmingpoolens blå fik også massiv airplay. I 2015 udkom Fra et sted, nu på eget nystartet pladeselskab, til flere anmelderoser og sangene Ryster og Nord kunne høres i radioen. Nord blev efterfølgende remixet af Trentemøller og udgivet som single. I maj 2018 udkom det fjerde album, Guldlokzonen på pladeselskabet Møs Møs.